Regery Blog

Що таке SSL сертифікат. Види захисних протоколів.

  1. Головна › 
  2. Блог › 
  3. Що таке SSL сертифікат. Види захисних протоколів.

Погодьтеся, приємно відвідувати сайти, що забезпечують вас захищеним інтернет-з'єднанням. Ось що таке SSL сертифікат - система захисту даних від підступів мережевих зловмисників. А якщо точніше, перед вами - криптографічний протокол, шифрує канал з'єднання між браузером конкретного користувача і відкритим онлайн-ресурсом. Якщо ваш сайт обладнаний таким протоколом, юзер бачить в адресному рядку літери HTTPS і зелений замок. Ось як це працює:

  • браузер посилає запит і встановлює безпечне з'єднання;
  • скопійований SSL сертифікат клієнта висилається користувачеві роботом;
  • перевіряється справжність сертифікації;
  • відкрита сторінка шифрується;
  • починається безпечна робота через HTTPS-канал.

Різновиди SSL сертифікатів

SSL сертифікати бувають платними і безкоштовними, а їх наявність підвищує рівень довіри користувачів до вашого сайту. Безкоштовні сертифікати зазвичай надаються хостерами - цих систем вистачає для захисту 80% онлайн-ресурсів. А для чого потрібен SSL сертифікат платного зразку? Тут на перший план виходить впізнаваність бренду - чим солідніше постачальник програмного продукту, тим вище рівень довіри.

Вони також діляться по рангах, бувають простими і складними (з розширеною перевіркою). Від рангу залежить кількість запитуваних постачальником документів і швидкість оформлення. Під кожен ресурс (блог, комерційний, інформаційний) можна підібрати оптимально безпечне рішення. Ось основні різновиди SSL сертифікатів:

  • з перевіркою домену (підходить більшості сайтів, документи не потрібні);
  • з перевіркою компанії (підтверджує право на домен і компанію);
  • з розширеною корпоративної перевіркою (найвищий рівень надійності);
  • "Зелений рядок" (сприяє зростанню конверсії);
  • для IP адреси (підходить для серверів без доменів);
  • з розширеними можливостями (наприклад, wildcard, що працює з будь-яким числом піддоменів).

Як отримати SSL сертифікат і що вибрати

Залишається з'ясувати, як отримати SSL сертифікат і чому віддати перевагу. Безпечні та якісні протоколи купуються в центрах сертифікації (або у їх офіційних представників). Оформлення займає 5-15 хвилин, але в деяких випадках потрібне надання розширеного списку документів. Торгують сертифікатами і хостинг-провайдери, а найпростіші рішення ви отримуєте безкоштовно. Зрозуміло, солідні компанії вважають за краще платні протоколи з високим рівнем надійності.

Починаючи з 2014 року пошукові роботи Google користуються додатковим фактором ранжирування - наявністю HTTPS-каналу. Тому створити сертифікат SSL прагнуть багато фірм, блогери, новинні та інформаційні ресурси. Вибір буде залежати від специфіки вашого проекту. Звичайному блогу вистачить і DV-рішення, а компанії власнику інтернет-магазину краще купувати EV. Придбати ssl протоколи різного типу Ви можете на нашому сайті. Компанія Regery володіє важливими перевагами - зручністю управління продуктами та низькими цінами. Це оптимальний варіант для сайтів фірм, зареєстрованих в Європі і країнах СНД.


29 Січ 2019ssl