Regery Blog

Як грамотно перенести свій домен на альтернативний хостинг

  1. Головна › 
  2. Блог › 
  3. Як грамотно перенести свій домен на альтернативний хостинг

Переселення сайтів і доменних імен відбуваються постійно. Вигідні умови оплати, покращений функціонал, стабільна робота - причин для переїзду вистачає. Якщо потрібно перенесення домену на інший хостинг, чи можна організувати таку операцію самостійно? Як впоратися із завданням швидко? Відповіді - перед вами.

Як перенести домен на інший хостинг

Доменні імена прив'язані до певних хостингам - цей факт знає кожен веб-майстер. Ось тільки набір послуг і конфігурація обладнання у хостингів можуть істотно відрізнятися. Ось основні типи ресурсів для ваших потреб:

  • VDS / VPS (повноцінне використання обчислювальних потужностей сервера);
  • віртуальний хостинг (у вас є сайти-сусіди);
  • хмарний ресурс (відміну від VPS криється в архітектурі);
  • виділений сервер (повністю автономний комп'ютер).

І як же перенести домен на інший хостинг своїми руками? Потрібно перекинути файли, що формують сайт, базу даних і електронну пошту (якщо є). Нову базу доведеться налаштовувати. Зараз багато хостинг-провайдери дозволяють вам завести службовий адресу, що істотно полегшує переїзд.

Процедура починається зі зміни DNS-сервера. Технічні деталі вам підкаже служба підтримки хостингу, на якому реєструвався домен. Якщо ж покупка домену проводилася на сторонньому ресурсі, вам доведеться діяти самостійно - через панель управління (іноді потрібний розділ в панелі називається "делегуванням"). Тут потрібно зробити заміну серверів.

Тепер необхідно прив'язати домен до хостингу - це теж робиться в панелі управління. Пошукайте пункти "Додати домен" або "Додати сайт". Зміна налаштувань займає багато годин - доведеться чекати. Для зручності внесіть адресу домену до переліку адрес браузера. Йдемо далі.

Переміщаємо базу даних, пошту і сайт

Переселення БД - найбільш трудомісткий процес. Спочатку база копіюється на ПК. Для цього потрібно зайти на кинутий хостинг (phpMyAdmin), пошукати там кодування і експортувати до себе на комп'ютер. Тиснемо кнопку "Виділити все" і виставляємо необхідний режим сумісності. Внизу сторінки буде напис "Зберегти як файл" - відзначте його галочкою. Все, що ви бачите, заархівуйте в gzip-форматі. Що ж, перенесення домену на інший сервер майже завершено.

Через розділ "Структура" НОВОГО хостингу БД знову завантажується в Мережу. Всі таблиці видаляємо, налаштовуємо кодування. База на місці, тепер необхідно переселити сайт. Алгоритм такий:

  1. Відкриваємо Total Commander.
  2. Створюємо з'єднання (не забувайте, хостинг вже інший).
  3.  Вказуємо FTP-сервер.
  4. Вводимо логін і пароль, тиснемо "ОК".
  5. Встановивши FTP-з'єднання, переміщаємо файли.

Тепер ви знаєте, як додати домен на хостинг без допомоги стороннього фахівця. В процесі вам обов'язково зустрінеться напис "MX". Ця установка відповідає за поштові відправлення. Використовуючи особисті NS-сервери, позначте їх MX-записом (з урахуванням старого адреси). Протягом 72 годин зміни стануть остаточними.


20 Гру 2018domainshosting