Regery Blog

Як дізнатись на кого зареєстровано домен

  1. Головна › 
  2. Блог › 
  3. Як дізнатись на кого зареєстровано домен

Перш ніж здійснювати будь-яку покупку потрібно перевірити якість товару. Придбання доменного імені тут не виняток. Щоб не потрапити в неприємну ситуацію і не витратити гроші даремно, необхідно перевірити історію домену.

Переглянути інформацію необхідно, перш за все, для того, щоб не придбати ресурс, який забанили пошуковими системами і не індексується. Зареєструвати домен з поганою репутацією і вивести його в ТОП можна, але на це буде потрібно багато сил і часу. Простіше буде знайти ім'я з «чистою» історією.

В яких випадках потрібна перевірка домену?

Діагностика імені проводиться в декількох випадках:

  1. Якщо домен реєструється заново. Для початку необхідно дізнатися, чи вільний домен насправді. Адже ім'я може потрапити в пул вільних адрес через те, що минулий власник забув вчасно продовжити його. Завжди варто перевірити, чи не розташовувався там раніше контент, який підпадає під АГС.
  2. Якщо купується готовий сайт. Коли на перший погляд з контентом все в порядку, це не означає, що так було завжди. Цілком імовірною може бути ситуація, коли благонадійний матеріал викладається на ресурсі, який був створений давно і раніше вже підпадав під санкції. Тому інформація про те, як перевірити вік домену буде не зайвою.
  3. Якщо доменне ім'я купується на вторинному ринку. Може виявитися, що репутація ресурсу не надто обнадійлива, і він знаходиться під фільтрами або навіть забанили пошуковими системами. Краще дізнатися, кому належало ім'я, і ​​скільки у нього було власників. Чим більший перелік ви виявите, тим більше шанс, що, існує якась проблема. Ось чому, перш ніж зарегиться домен краще уважно вивчити, кому і коли він належав!
  4. Якщо були порушені права стороннього особи і проводиться розслідування. Перевірка тут здійснюється компетентними органами із залученням різних сервісів.

Сервіси для перевірки доменів

Існує багато способів для перевірки доменного імені. Найвідоміший сервіс, спеціалізується на зборі вмісту сайтів. Він називається The Wayback Machine. З його допомогою можна отримати відомості про більш-менш релевантних сайтах. Він архівує всі html-дані, а також текстову і графічну інформацію.

Сервіс Screenshots дозволяє переглядати скріншоти популярних сайтів. З його допомогою можна побачити, як вони виглядали якийсь час назад.

Як дізнатись, на кого зареєстровано домен?

Через інтернет можна переглянути whois-інформацію по доменному імені. На сайті Regery, реалізована безкоштовна можливість переглядати whois контактні дані домену. Перед початком роботи потрібно вказати доменне ім'я і натиснуты Перегляд.

Перераховані сервіси допоможуть швидко дізнатися докладну інформацію про цікавить вас домені. Це простий і ефективний спосіб. Завдяки цим сервісам ви отримаєте актуальні дані без зайвого клопоту.


19 Жов 2018domains