Regery Blog

Як вибрати домен для свого ресурсу

  1. Головна › 
  2. Блог › 
  3. Як вибрати домен для свого ресурсу

Одного разу вебмастер або власник власного бізнесу замислюється над тим, як вибрати домен і не прогадати. Доменне ім'я - це не просто електронна адреса. Це суть вашого ресурсу. Так що рішення має бути виваженим і раціональним. Поспіх тут ні до чого.


Зона домену - що краще?

На першому етапі слід визначитися з питанням, в якій зоні краще реєструвати домен. Всі зони умовно діляться на українські та міжнародні. До перших відносяться:

  • .UA - елітне рішення для власників брендів;
  • .COM.UA - улюблений майданчик для українських компаній;
  • .УКР - підходяща зона домену для цінителів кирилиці;
  • region.ua - рішення для регіонального бізнесу, блогерів і новинних порталів.

Міжнародні портали легко розрізнити по розширеню COM, BIZ, NET або ORG. Окремо варто винести групу NewTLD, до якої відносяться зони club і estate. Пам'ятайте про те, що ім'я сайту в Інтернеті - це ще і позиціонування вашого бізнесу. Правильна назва відрізняє вас від конкурентів і викликає симпатію у пошукових машин. Поставтеся до задачі з максимальною відповідальністю.

Основи ефективного вибору

Визначившись із зоною, слід дізнатися, чи вільний домен, який вами обраний. Безліч однотипних імен не сприяє успішної підприємницької діяльності. Вам слід виділятися з натовпу. Є й інші важливі нюанси:

  1. Легке запам'ятовування. Маючи намір вибрати ім'я сайту, поставте себе на місце потенційного клієнта. Чи зможете ви запам'ятати назву?
  2. Наявність однакових імен в інших зонах. Перевіряйте все онлайн-простір, щоб уникнути майбутньої плутанини.
  3. Геолокація. Якщо ви торгуєте, наприклад, піцою в Києві, варто вибрати домен для сайту з регіональним розширенням.
  4. Довгостроковість. Якщо ви плануєте грунтовно розвивати бізнес, слід придбати домен відразу на 5-10 років.
  5. Стислість. У Мережі діє обмеження - максимум 63 символи. Але і це занадто багато, якщо ви прагнете до запам'ятовування торгової марки.

Тепер ви знаєте, як правильно вибрати доменне ім'я для торгового майданчика або власного блогу. Від вашого рішення багато в чому залежить реакція пошуковиків. Знайти підходящий варіант ви можете прямо на сайті Regery - тут купує домени вся Україна. У нас демократичні ціни, оперативна техпідтримка, легка парковка і зручна панель управління. Надаємо та інші послуги, включаючи продаж SSL-сертифікатів. Вибирайте зону, реєструйтеся за лічені секунди і розширюйте свою присутність в Інтернеті.


02 Лип 2019domains