Regery Blog

Як створити свій домен?

  1. Головна › 
  2. Блог › 
  3. Як створити свій домен?

Домени перетворюють складні IP-адреси в мережі і роблять їх зрозумілими для користувачів. Кожне найменування унікально і може складатися з різної кількості символів (до 63). Поговоримо про те, як створити домен і що для цього потрібно.

Крок 1. Виберіть доменну зону

Тут важливо врахувати, навіщо вам потрібен домен і для чого ви будете його використовувати. Якщо ви плануєте вести бізнес в конкретній країні, то варто зупинитися на національних доменах. Наприклад, .ua - Україна, .ru - Росія, .de - Німеччина. Якщо ви надаєте якісь послуги або запускаєте власний проект, то варто придивитися до тематичних іменах: photography, .money, .travel, .auto. У деяких зонах купити домен для сайту можуть як фізичні, так і юридичні особи без будь-яких додаткових документів, в деяких є обмеження.

Крок 2. Придумайте ім'я

При підборі імені домена потрібно враховувати специфіку ресурсу. Важливо підійти до цього питання серйозно, так як воно впливає на просування сайту в інтернеті. Правильне ім'я дає користувачеві коротку інформацію про те, що є на сторінці і чи варто туди заходити. Як створити доменне ім'я, яке сподобається не тільки пошуковим системам, але і потенційним клієнтам?

  • Найменування повинно бути звучним. Не копіюйте інших, придумайте щось креативне і оригінальне..
  • Не використовуйте довгих конструкцій і складних словосполучень. Не радимо використовувати більше ніж три слова.
  • Від цифр і тире краще відмовитися, якщо вони не несуть смислового або естетичної цінності. Ці символи ускладнюють сприйняття і погано запам'ятовуються.
  • Якщо ви хочете створити домен для сайту компанії, то в назві варто відобразити специфіку вашої діяльності або вказати назву фірми.

Зробити свій домен можна навіть якщо у вас поки немає сайту. Це вигідно, тому що пошукові системи краще індексує ресурси, які давно зареєстровані. Якщо ви все ж вирішите розмістити свій продукт в мережі, то з таким доменом просування піде набагато швидше.

Крок 3. Виберіть реєстратора і перевірте ім'я на унікальність

Визначте, в якій компанії ви хочете завести домен. Заповніть анкету і вкажіть всю необхідну інформацію. У спеціальну рядок введіть ім'я, яке ви придумали і виберіть доменну зону для реєстрації. Перевірте ім'я на унікальність. Це можна зробити на сайті реєстратора або за допомогою whois-сервісу. Якщо найменування вільно, то ви можете створити свій домен. Просто внесіть контактні дані в анкету, виберіть термін реєстрації та оплатіть покупку.

Якщо найменування зайнято, але вам воно дуже подобається, можете змінити зону реєстрації. Наприклад, якщо ім'я ber.ru вже зареєстровано, то ber.hu може виявитися вільним. Якщо ви просто хочете підібрати адекватне найменування, то скористайтеся генератором доменів. Сервіс підбере вільний домен з урахуванням ваших побажань.

Крок 4. Налаштуйте домен

Зазвичай реєстрація не займає багато часу. Доступ до власного домену ви отримаєте після перевірки на унікальність і відповідність вимогам обраної зони дії. Після оплати ви отримаєте лист з настройками аккаунта.

Важливий момент: домен повинен бути зареєстрований на зазначені вами ім'я і e-mail. Якщо в якості власника вказано іншу особу, краще біжіть від цього реєстратора.

Крок 5. Завантажте сайт на хостинг

Якщо у вас вже є сайт, то перенесіть файли на придбаний домен. Додайте базу даних, якщо вона вам потрібна або заповніть ту, що створилася автоматично при замовленні хостингу. Вона спочатку задана порожній, тому просто перенесіть туди свою БД.


22 Тра 2020domains